You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Fejlesztéseknél, új szoftverek bevezetésénél gyakran problémát okoz a régi/eltérő rendszer adatainak az új rendszerbe való betöltése, de ezek a folyamatok legtöbbször automatizálhatóak.

A régi és új rendszer adatigényei és adatszerkezete között gyakran óriási különbség van, aminek az áthidalása gondos tervezést igényel.
 
Fontos, hogy az adatmigráció eredménye ellenőrizhető és reprodukálható legyen. A megfelelő eredmény több iteráción keresztül alakul ki, mivel az új rendszer megismerése közben az adatigények is változhatnak, illetve maga az adattisztítás és strukturálás is hetek vagy hónapok munkájának az eredménye.

Amennyiben lehetséges, automatizáljuk a teljes migrációs folyamatot, az adatkinyeréstől, az átalakításon keresztül, a betöltésig, így adatszerkezet változáskor nem kell előről kezdeni a transzformációt. Tapasztalatunk szerint minél kevesebb a manuális lépés, annál stabilabb, tesztelhetőbb és megbízhatóbb lesz az eredmény.
 
 
Több ok miatt is felmerülhet az adatmigráció igénye, például:
 
  • Meglévő rendszer korszerűsítése során migrálni kell az adatokat az újabb verzió igényei szerint.
  • Új alkalmazásba kell integrálni a meglévő adatokat a korábbi alkalmazásból.
  • Az adatokat szinkronizálni kell a régi és az új rendszer között, hogy összehasonlíthatók legyenek, biztosítva ezáltal a régi rendszer kivezethetőségét.
  • Több eltérő rendszerből kell átvinni az adatokat egy közös rendszerbe.
  • Adatokat át kell mozgatni egy meglévő szerverről egy újra, vagy másik tárolórendszerre, esetleg egy központosított adattárba.
  • Az IT platform a felhőbe kerül, ami gyakran adat, illetve alkalmazás migrációval is jár.
 
Amennyiben szeretné adatbetöltését automatizálni, adatokat mozgatni rendszerek között, keressen minket bizalommal.